Työhyvinvointistrategia

Laadimme asiakkaalle työyvinvointistrategian, jossa analysoidaan nykytila ja tunnistetaan juurisyyt, toteutetaan Aisti-kartoitus työkyvyn ja tuottavuusvajeen tunnistamiseen, asetetaan hyvinvoinnin ja työkyvyn tavoitetila, valitaan vaikuttavuusmittarit sekä laaditaan toimenpidesuunnitelma.


Valmennuspaketit

Valmennamme tutkittuun tietoon ja tieteeseen pohjautuen organisaatioista, johtoryhmistä ja yrityksistä suorituskykyisempiä ja energisempiä. Valmennusten sisältö suunnitellaan organisaation lähtötilanteen mukaan, joka kartoitetaan valittujen hyvinvointia mittaavien työkalujen avulla. Valmennukset voidaan jakaa kolmeen eri pääteemaan: Energiset ihmiset, Motivoiva työ ja Inspiroiva kulttuuri. Valmennusteemoja voidaan yhdistellä parhaiten asiakkaan tarpeisiin soveltuvaksi kokonaisuudeksi.

Energiset ihmiset

Energiset ihmiset ottavat vastaan haasteita, joihin muut eivät kykene.

Autamme tunnistamaan yksilön palautumista heikentäviä tekijöitä ja löytämään yksilölliset keinot kuormituksen ja palautumisen tasapainottamiseen. Yksilön keinojen lisäksi vahvistamme esihenkilöiden taitoja johtaa tiiminsä hyvinvointia.​ Valmennuksen tavoite on löytää helposti arkeen vietävät keinot oman palautumisen ja kuormituksen optimoimiseen. Lisäksi he oppivat hallitsemaan omaa arkeaan niin, että heillä on myös energiaa kaikista tärkeimmille asioille. Yksilön taitojen lisäksi opetamme, miten huomioida nämä asiat oman tiimin johtamisessa.

Motivoiva työ

Motivoiva työ rakentuu työn sujuvuudesta sekä oman tekemisen hyvästä hallinnasta.

Sujuva työ syntyy toimivista prosesseista, työn hallinnasta, muutoskyvykkyydestä (resilienssi) ja mahdollisuudesta keskittyä olennaiseen. Työn imua kokeva ihminenkin voi väsyä, jos työtavat ja käytännöt kuormittavat. Tuottavuusvajetta syntyy, kun työpäiviä tehdään puolitehoilla ja kun emme fokusoi olennaiseen.​ Valmennuksen tavoitteena on tunnistaa ja vahvistaa esihenkilöiden kyvykkyyksiä luomaan tiimille sujuvan ja motivoivan työn edellytykset. Tunnistamme keinot, joilla vahvistetaan tiimien muutoskyvykkyyttä, työn sujuvuutta ja luodaan edellytykset luovuudelle.

Inspiroiva kulttuuri

Inspiroiva ​kulttuuri tukee hyvinvointia ja vahvistaa motivaatiota.

Voittavan tiimin peruspilarit ovat luottamukseen ja avoimeen dialogiin perustuva ympäristö sekä motivaation ja merkityksen johtaminen. Oikeaan suuntaan ohjaaminen ja palautteen antaminen ovat keskeisiä kyvykkyyksiä.​ Valmennuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään, kuinka hyvät tunne- ja vuorovaikutustaidot ohjaavat psykologisesti turvallisen ympäristön muodostumista. Lisäksi löydämme keinot, joiden avulla vahvistetaan tiimin voimavaroja sekä motivoidaan kohti yhteistä päämäärää.

Johdon ja esihenkilöiden valmennukset

Yrityksen kilpailukyky ja voimavarat lähtevät johdosta. Energinen ja hyvinvoiva johto tekee oikeita päätöksiä yrityksen tulevaisuuden suhteen. Tutkimusten mukaan tärkein hyvinvointiohjelman toimivuuteen vaikuttava tekijä on johdon sitoutuminen.

Muut hyvinvointi- ja valmennuspalvelut

Tarjoamme yrityksille monipuolisia hyvinvointi- ja valmennuspalveluita räätälöidysti eri tarpeisiin. Moniammatillinen asiantuntijajoukkomme koostuu omien alojensa parhaista tekijöistä. Tiimistämme löytyy kymmenien vuosien kokemus muun muassa johdon valmennuksesta, ravitsemuksesta, fysiikkavalmennuksesta, psykologiasta sekä unesta ja palautumisesta.

Kokemuksemme koostuu erikokoisista yrityksistä niin asiantuntija- kuin tuotanto-organisaatioista sekä erityyppisistä liiketoiminnoista. Valmentajamme ovat itse työskennelleet itse niin yritysten johdossa kuin liiketoimintojen keskiöissä ja valmentavat nyt liiketoimintojen johtajien kanssa yrityksistä entistä parempia.

Tarjoamme muun muassa seuraavia hyvinvointi- ja valmennuspalveluita yrityksille:

  • pienryhmävalmennukset
  • yksilövalmennukset
  • verkko- ja hybridivalmennukset
  • työpajat
  • hyvinvointiluennot, esimerkiksi työkyky- ja virkistyspäiviin
  • webinaarit

Haluatko kuulla lisää?

Ota minuun yhteyttä!

Hyvinvointiarkkitehti

Annukka Katainen

Minuun voit olla yhteydessä kaikkiin valmennuksiin liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse tai numeroon 050 313 2351.